Vanessa

Vanessa Vanhoegaerden

Vanessa Vanhoegaerden is de oprichtster van Schopboshoeve.  Samen met haar man Christophe en 3 kids Melo, Kiki en Ili verwezenlijkt ze haar droom in Grasheide, naast een meer met een steiger en een bootje.  Ze omringt zich met dieren en mensen met verschillende talenten die haar helpen van Schopboshoeve een rustplek te maken voor kinderen en volwassenen. Een plek waar je terug in contact kan komen met je eigen bron, je eigen potentieel.

 

'Wie ben ik ? Mama van 3 kinderen, echtgenote,  een levensgeniet(s)ter,  beetje chaotisch, positief ingesteld, houd van de schoonheid van kleine dingen en van de flow in het leven.

Mijn kernwoorden zijn vrijheid, authenticiteit en waarheid.  

Al van jongs af aan was lichaamswerk (massage, shiatsu..) mijn poortje naar het bewustworden van mijn eigen lichaam en wat het ons wil vertellen.

En hoe ik anderen daar ook in contact mee kan brengen.

Je lichaam en je eigen energie terug leren voelen en luisteren naar wat het ons wil vertellen. Dat werd mijn zoektocht ...

Ik startte mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie in 2008. Na verschillende opleidingen(shiatsu, gezondheidsconsulente) en ervaringen in lichaamswerk voelde CST als thuiskomen bij mezelf.

Het was voor mij ook de meest diepgaande methode om lichaam en geest in balans te brengen. Al gauw voelde ik een grote aantrekking om te werken met kinderen, maar ik voelde ook hoe snel kinderen in het dagelijkse leven losgekoppeld worden van hun ‘zelf’ en hun gevoel.

Via Cranio voelde ik hoe snel ze terug in contact kwamen met hun bron en hun eigen ritme.

Ieder mens heeft een eigen en uniek ritme maar door het snelle tempo en de enorme druk van het dagelijkse leven raken we ons eigen ritme kwijt ... 

Doordat we meer en meer in ons hoofd zijn gaan leven en minder in ons lichaam. Helaas is dit wat er enorm speelt in het collectief en je duidelijk kan zien hoe ver we afgedwaald zijn.

Het is aan ons , als individu, om terug te keren naar onze oorsprong en ons trachten te herinneren wat Leven werkelijk is. 

Niet geleefd worden maar Jij Bent Leven. en jij bent zelf de creator van je leven.


Dit bracht me bij mijn wens om mensen een plek te bieden waar ze terug kunnen leren verbinden met dit ritme en zichzelf.  Waar ze kunnen voelen wat hun behoeften zijn en terug in contact komen met hun buikgevoel. 

Een veilige plek waar ze niet 'in the box' hoeven te passen, waar iedereen zichzelf mag zijn en hun oorsprong of bronplek kunnen her-ontdekken!

Of gewoon nood hebben aan rust en stilte.

Ik hoop dat ik kinderen en volwassenen kan uitnodigen hun eigen natuur en ritme terug te vinden op de Schopboshoeve, een plek waar je ruimte krijgt om te groeien en te 'zijn'.

Dit door lichaamswerk, massage, natuur, verbindingskampen voor kinderen , meditatie,  yoga, workshops, natuurfundagen- en kampen en meerdaagse opleidingen.
Door net minder te DOEN en meer te ZIJN kunnen we ons ware zelf (her)ontdekken.


Terug naar de basis van het ware Leven ... 


`