Vanessa

Vanessa Vanhoegaerden

Vanessa Vanhoegaerden is de oprichtster van Schopboshoeve.  Samen met haar man Christophe en 3 kids Melo, Kiki en Ili verwezenlijkt ze haar droom in Grasheide, naast een meer met een steiger en een bootje.  Ze omringt zich met dieren en mensen met verschillende talenten die haar helpen van Schopboshoeve een rustplek te maken voor kinderen en volwassenen. Een plek waar je terug in contact kan komen met je eigen bron, je eigen potentieel.

 

'Wie ben ik ? Mama van 3 kinderen, echtgenote,  een levensgeniet(s)ter,  beetje chaotisch, positief ingesteld, houd van de schoonheid van kleine dingen en van de flow in het leven. Mijn kernwoorden zijn vrijheid, authenticiteit en waarheid.  Al van jongs af aan was lichaamswerk (massage, shiatsu..) mijn poortje naar het bewustworden van mijn eigen lichaam en hoe het werkt en hoe ik anderen daar ook mee in contact kon brengen. Je lichaam terug leren voelen en luisteren naar wat het ons wil vertellen. Dat werd mijn zoektocht ... 

Ik startte mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie in 2008. Na verschillende opleidingen(shiatsu, gezondheidsconsulente) en ervaringen in lichaamswerk voelde CST als thuiskomen in mezelf. Het was voor mij ook de meest diepgaande methode om lichaam en geest in balans te brengen. Al gauw voelde ik een grote aantrekking om te werken met kinderen, maar ik voelde ook hoe snel kinderen in het dagelijkse leven losgekoppeld worden van hun ‘zelf’ en hun gevoel. Via Cranio kon ik ze terug in contact brengen met hun bron en hun eigen ritme. Ieder mens heeft een eigen en uniek ritme waar we door het snelle tempo van het dagelijkse leven geen voeling meer mee hebben.

Dit bracht me bij mijn wens om mensen een plek te bieden waar ze terug kunnen leren verbinden met dit ritme en zichzelf.  Waar ze kunnen voelen wat hun behoeften zijn en terug in contact komen met hun buikgevoel.  Een veilige plek waar ze niet 'in the box' hoeven te passen, waar iedereen zichzelf mag zijn en die basisveiligheid of hun bronplek kunnen her-ontdekken! Of gewoon nood hebben aan rust. Ik hoop dat ik kinderen en volwassenen kan uitnodigen hun natuur en ritme terug te vinden op de Schopboshoeve, een plek waar je ruimte krijgt om te groeien en te 'zijn'.

Dit door lichaamswerk, massage, natuur, verbindingskampen voor kinderen , meditatie,  yoga, workshops, natuurfundagen- en kampen en meerdaagse opleidingen.


Door de stilte te omarmen en door te luisteren naar wat er IS gebeurt er net heel veel.


'It's not about fixing or healing but about vitalizing the great consiousness'


I touch you so you can discover yourself ....