Caro

Caro Vanlerberghe

yoga en 'Closing the bones'

Ik wenste mezelf een plaats waar ik kon aanbieden wat ikzelf ervaarde als helend ! Dat was mijn diepe wens en die komt hier en nu uit in de Schopboshoeve. Een fijne wat afgelegen plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn, waar jong en oud mag groeien, waar bijzondere mensen hun talent aanbieden ... een huis van zelfontplooing, een thuis voor ieder apart! Ik ben ontzettend dankbaar dat ik deel mag uitmaken van deze ‘thuis’ !


Ik ben yogalessen gaan volgen om mijn rugpijn te verlichtenmaar ervaarde steeds meer de steun die het mij gaf in mijn werk als nachtverpleegkundige en in deze overweldigende samenleving. Elke les die ik door de jaren heen volgde, bood me een diepere band met mezelf. Door de jaren heen werd ik me er steeds meer van bewust dat mijn sterke band met alles om me heen te vermoeiend was en me kwetsbaar maakte. Ik ervaar het leven heel intens. Mijn moment op mijn yogamat biedt me meer controle over mijn geest en het besef bewust om te gaan met alle prikkels die binnenkomen.


Gedurende de vele jaren van yoga-beoefening ben ik verschillende leraren tegengekomen, stuk voor stuk uniek in hun teachings, ze boden me elk apart ruimte om te groeien. Ik ben hen zeer dankbaar voor hun steun en begeleiding. Tijdens die jaren heb ik Agnes leren kennen. Na meer dan 15 jaar yoga-ervaring hebben we in 2016 de Kundalini Teacher Training gevolgd en uiteindelijk het diploma van Level 1 KRI-IKYTA behaald. Individueel doken we in onze eigen interesses. Op zoek naar een manier om onze ervaringen te delen, creërden Agnes en ik onze XL-yogalessen die we aanbieden in verschillende studio's. XL-yogalessen waarbij we een moment van diepe verbinding met jezelf bieden door middel van Kundalini Yoga, Yoga Nidra-Gongbath en Meditatie. Mijn Yoga Nidra ervaringen en teachings werden mij doorgegeven via mijn eerste yogalerares. En hoe meer ik de diepe slaapmeditaties aanbied, hoe dieper ik in de mysteries van Yoga Nidra wil duiken. Ik ben deze ontspanningstechniek nog steeds aan het exploreren en analyseren om je rustmoment te versterken.


Een paar jaar geleden voelde ik héél sterk de behoefte om deel te nemen aan verschillende vrouwenretreats, begeleidt door Japjeet Rajbir Kaur. Een heilige vrouwenkring om vrouwen bewust te maken van hun kracht en potentieel als vrouwen. Het was tijdens die week dat ik het Closing the Bones ritueel mocht ervaren als afsluiting van elke dag. Een diep verzorgende en genezende ritueel voor vrouwen. Het liet me onverwachts overweldigd achter, ik voelde me lichter, fysiek en emotioneel. Een jaar later had ik het voorrecht om de trainingsworkshop te volgen, zowel de basisopleiding 'Closing the Bones' en de 'Deeper into Closing the Bones'-training met Sophie Messager en een tweede cursus met Japjeet Rajbir Kaur.


Het is mijn wens dat elke vrouw dit heilige moment van zelfzorg mag ervaren.


Agnes haar kennis van Reiki intrigeerde mij en het groeiende gevoel van heling met energie leidde me naar de initiatie in Usui-Tibetan Lineage Reiki Flow healer Level 1 (2019) en Level 2 (2020) van Stefanie Durieux.

Ze is gepassioneerd door kristallen en combineert haar Reiki-training met de energie van kristallen, wat ook tot uiting komt in mijn benadering van healing. Ik gebruik de kennis van Reiki en kristallen in mijn massages.


Altijd groeiend

Tot uw dienst


LIEFS

Caro