Kundalini & Yoga Nidra Gongbath

Yoga XL


Caro en Agnes begeleiden je graag in een 3 uur durende XL-Yoga-les bestaande uit 

Kundalini Yoga & Yoga Nidra Gongbath.


Kundalini Yoga wordt ook wel de Yoga van bewustzijn genoemd. Het helpt je bewuster te worden van je fysieke, mentale en emotionele gezondheid :een gezond lichaam, een gebalanceerde geest, energie, vitaliteit, creativiteit enuitstraling. Het is vooral een yoga van ervaren.


Yoga Nidra is een kalmerende yogische beoefening die harmonie in het hele lichaam brengt. Het vermindert aanzienlijk de fysieke, mentale en emotionele spanningen die het moderne leven met zich meebrengt.
Deze vorm van yoga maakt gebruik van diepe ontspanningstechnieken om in een staat van bewust slapen te komen.  1 uur Yoga Nidra kan voelen als 4 uren slaap.


Yoga Nidra staat vooral bekend als een ontspanningstechniek, maar het is ook een krachtig hulpmiddel om zelfrealisatie te bereiken. Het is een middel om intenties te zetten, wat we Sankalpa noemen. Door intenties te zetten tijdens een heel ontvankelijke staat van Zijn, dringen deze op een dieper niveau tot je door.
Alle keuzes die je maakt en alles wat je doet, zal zich hierdoor meer vormen naar deze intenties. Of je er nu bewust van bent of niet !


De gong is een krachtig instrument dat al duizenden jaren wordt gebruikt bij sound therapie, meditaties en ceremonies. Aangezien klanken geleiden door water en ons lichaam voor 70% uit water bestaat, resoneren de klankvibraties van de gong in elke cel en werken ze heel diep door. Een gongbad heeft hetzelfde effect als een lange, diepe massage. Het laat je toe je volledig te ontspannen en alle stress los te laten.


De “Yoga Nidra Gongbath” verenigt het geluid van de gong met de begeleide meditatie en visualisatie zodat de combinatie van een stem en de vibraties van het instrument ons in een diepe helende en meditatieve staat, een staat van bewust slapen, brengen.


Data en uren: 16/1, 27/2, 27/3, 24/4, 19/6 '22 telkens van 14 u tot 17 u

Prijs: 35€

Door Caro en Agnes

inschrijven via caro@awenflow.com


Bron illustratie: Pinterest (artiest onbekend)