Craniosacraal therapie

Craniosacraal therapie


Cranio is een subtiele en uiterst zachte vorm van lichaamswerk, waarbij de regelmaat en symmetrie van het cranio sacrale ritme in balans wordt gebracht.  Dit ritme wordt veroorzaakt door de beweging van de vloeistof die de hersenen en ruggenmerg omhult. Niet uitgedrukte gevoelens van angst en pijn, maar ook fysieke letsels worden door het lichaam opgeslagen en zorgen er uiteindelijk voor dat dit ritme uit balans geraakt, krimpt of vast gaat zitten. Door met de handen op zachte wijze druk uit te oefenen op bepaalde lichaamsdelen en het ritme te volgen kan men blokkades opheffen. En het is bovendien heerlijk ontspannend!

 

'Door het cranio sacrale ritme bij mezelf (Vanessa) en bij anderen te voelen is er voor mij veel helderheid gekomen. Niets hoeft gezegd te worden, maar ik nodig je uit om te zinken in je eigen lijf. We verbinden het ‘weten van het hoofd’ met het ‘weten van de buik. Door contact te maken met dit ‘weten’ komen we in een ruimte waar genezing mogelijk wordt. Waar heel veel ruimte is. Waar niets ‘gedaan’ hoeft te worden, waar geen oordelen zijn.  En precies daardoor gebeurt er heel veel.  Cranio brengt ons bij het diepste van onszelf. Via ons eigen lichaam keren we terug naar onze oorsprong. Waar je terug her(innert)'


I touch you so you can discover yourself ...


De combinatie van energetisch en diep lichaamswerk kan heel krachtig zijn. In mijn sessies combineer ik vaak shaitsu, 5 elementen bodywork (Vuur, Hout, Aarde, Water en Metaal), Cranio en healing. 

 


Cranio kan inzicht brengen bij pijn, ook pijn waar men geen verklaring voor heeft doordat we gaan luisteren wat de pijn jou wil duidelijk maken.  Zo behandelen we oa hoofdpijn, migraine, chronische pijn, maag en darmklachten, rug - schouder en nekklachten, pijn in heiligbeen, stress en algemeen gevoel van onrust, angsten, burn-out en depressie, adhd, bedplassen, niet goed in je vel zitten, pasgeboren baby' s en moeders voor en na bevalling, kortom alles wat vraagt om terug in evenwicht te komen.


Craniosacraal-sessie / 

Cranio sessie in combinatie met oorkaarsen of gembercompressen


Prijs: 65 Euro (volw)  


Door Vanessa