Craniosacraal KIDS

Craniosacraal therapie


Cranio is een subtiele en uiterst zachte vorm van lichaamswerk, waarbij de regelmaat en symmetrie van het cranio sacrale ritme in balans wordt gebracht.  Dit ritme wordt veroorzaakt door de beweging van de vloeistof die de hersenen en ruggenmerg omhult. Niet uitgedrukte gevoelens van angst en pijn, maar ook fysieke letsels worden door het lichaam opgeslagen en zorgen er uiteindelijk voor dat dit ritme uit balans geraakt, krimpt of vast gaat zitten. Door met de handen op zachte wijze druk uit te oefenen op bepaalde lichaamsdelen en het ritme te volgen kan men blokkades opheffen.

 


We verbinden het ‘weten van het hoofd’ met het ‘weten van de buik. Door contact te maken met dit ‘weten’ komen we in een ruimte waar genezing mogelijk wordt. Waar niets ‘gedaan’ hoeft te worden, waar geen oordelen zijn.  En precies daardoor gebeurt er heel veel.  


Soms is er een iets andere vorm van lichaamswerk nodig afhankelijk wat het lichaam op het moment vraagt. De combinatie van energetisch en diep lichaamswerk kan heel krachtig zijn. In mijn sessies combineer ik vaak shaitsu, 5 elementen bodywork (Vuur, Hout, Aarde, Water, Lucht en Metaal), Cranio en healing. 

 

Naast de gewone cranio-behandelingen, doet Vanessa ook cranio sessie's tussen en met paarden.  De zeer zachte technieken van cranio sluiten heel erg aan bij de genezende wetten van de natuur. Het paard, als natuurwezen, is nog heel sterk verbonden met dit mechanisme en kan dit daardoor extra stimuleren. Paarden helpen tijdens te behandeling door blokkades vrij te maken, via aanraking of op afstand. Een sessie bij de paarden werkt niet alleen diep onstpannend maar het brengt ons terug dichter bij onze eigen natuur. 


Cranio kan verlichting brengen bij pijn, ook pijn waar men geen verklaring voor heeft doordat we gaan luisteren wat de pijn jou wil duidelijk maken.  Zo behandelen we oa hoofdpijn, migraine, chronische pijn, maag en darmklachten, rug - schouder en nekklachten, pijn in heiligbeen, stress en algemeen gevoel van onrust, angsten, burn-out en depressie, adhd, bedplassen, niet goed in je vel zitten, pasgeboren baby' s en moeders voor en na bevalling, kortom alles wat vraagt om terug in evenwicht te komen.


Craniosacraal-sessie / Cranio sessie bij de paarden / 

Cranio sessie in combinatie met oorkaarsen


Prijs: 35€ (kids tot 12 jaar) 40 Euro (tot 18 j)

duur: 45 min. (kids)

Door Vanessa