Katrien

Katrien Meeussen

loopbaanbegeleiding, reiki, aromazorg & massage

Ik ben Katrien, partner van Tom en fiere mama van Mattéo. Zijn broertje is onderweg, daar kijken we enorm naar uit.


Op zoek naar een geschikte plek om mijn werk neer te zetten, ook voor groepen, kwam ik bij de Schopboshoeve terecht. En dat was geen toeval. Toen ik voor de eerste keer hier een cursus liet doorgaan voelde het meteen juist. Zelf droom ik al een hele tijd van een boerderij waar zorg en groei voor mens en natuur centraal staan. In afwachting daarvan ben ik enorm blij met de Schopboshoeve. Het is een prachtige groeiplek voor jong en oud.

Van jongs af aan voel ik me sterk aangetrokken door de natuur, zingeving en alles wat met holistische geneeswijzen te maken heeft. Toen ik het zelf moeilijk kreeg en met veel angsten kampte, kwam reiki op mijn pad. Het werd mijn steun en toeverIaat. Vanuit mijn wens om reiki toegankelijker te maken volgde ik een massageopleiding. Zo sloeg ik een brug tussen beide disciplines, voor wie nood heeft aan iets tastbaarders. 

Ik ontmoette mensen die me de weg wezen naar buitenlandse opleidingen voor massage in de zorg. Ik specialiseerde me in het bijzonder voor kankerpatiënten en mensen in de laatste levensfase. Ondertussen werd ik door het leven uitgedaagd om te leren omgaan met ASS en HSP. Ook daar vond ik boeiende antwoorden. Mijn ervaring met coaching en lichaamswerk en mijn grote openheid voor spiritualiteit hielpen hierbij. Vanuit dit alles ondersteun ik nu graag anderen die zoekende zijn.

Voor ik als zelfstandige aan de slag ging, werkte ik in de sociale en de privésector en voor de overheid. Mijn wens om de meest kwetsbaren de weg naar hun eigen kracht te laten (her)ontdekken is de rode draad in alles wat ik deed en doe. Ik geloof in mensen leren hoe ze zelf stappen kunnen zetten om beter voor zichzelf zorgen. Empoweren en verlichting brengen vormen de kern van mijn werk.

Andere talen spreken en met andere culturen in aanraking komen geven me ook vreugde en voldoening. Ik ervaar diversiteit, op elk gebied, als een enorme rijkdom. Wat er ontstaat als mensen zichzelf mogen en kunnen zijn is zo mooi. Daarom bekijk ik graag samen met jou welke aanpak het best bij jou past. Wat jou echt verder helpt op jouw pad. Of je nu bij mij terechtkomt met een vraag naar loopbaanbegeleiding, reiki, aromazorg of massage. 

Ik werk heel graag één op één maar pak ook opleidingen persoonlijk en gepassioneerd aan. Het ondersteunen van groeiprocessen van individuen en groepen voelt voor mij als thuiskomen.