Wie zijn we

Wie zijn we?

Vanessa Vanhoegaerden

Heidi Petré (kinderyogadocente)

Vanessa Vanhoegaerden is de oprichtster van Schopboshoeve.  Samen met haar man Christophe en 3 kids Melo, Kiki en Ili verwezenlijkt ze haar droom in Grasheide, naast een meer met een steiger en een bootje.  Ze omringt zich met dieren en mensen met verschillende talenten die haar helpen van Schopboshoeve een rustplek te maken voor kinderen en volwassenen.... 


Vanessa

 

'Ik ben mama van 3 kinderen, levensgenieter,  chaotisch, positief ingesteld, houd van de schoonheid van kleine dingen, uitdagingen in het leven, de zon, bloemen, chocolade, dieren en van mensen die oprecht zijn en een open hart hebben.

Ik startte mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie in 2008. Na verschillende opleidingen en ervaringen in lichaamswerk voelde CST als thuiskomen in jezelf. Het was voor mij ook de meest diepgaande methode om lichaam en geest in balans te brengen. Al gauw voelde ik een grote aantrekking om te werken met kinderen, maar ik voelde ook hoe snel kinderen in het dagelijkse leven losgekoppeld worden van hun ‘zelf’ en hun gevoel. Ik besef nu dat dit een constante beweging is in het leven. Net zoals de beweging van het cranio sacrale ritme, brengt het leven ons ‘in en uit verbinding’.

Dit bracht me bij mijn wens om kinderen een plek te geven waar ze terug kunnen leren verbinden.  Waar ze kunnen voelen wat hun behoeften zijn en terug in contact komen met hun buikgevoel.  Een veilige plek waar ze niet 'in the box' hoeven te passen, zichzelf kunnen ontplooien en hun creativiteit kan stromen. Of gewoon nood hebben aan rust. Ik hoop dat ik kinderen en volwassenen kan uitnodigen hun natuur en ritme terug te vinden op de Schopboshoeve, een plekje waar je ruimte krijgt om te groeien en te 'zijn'.

Dit door Cranio sessies (ook bij de paarden), verbindingskampen voor kinderen , yoga, workshops, natuurfundagen- en kampen, zelfs verjaardagsfeestjes! Ik kijk er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen  <3


Schopboshoeve is een rustplek voor iedereen die er nood aan heeft, maar ook voor mensen die ertoe willen bijdragen. Heb je een leuk idee, of wil je een workshop komen geven, een verhaal vertellen tijdens de kampen, iets lekker koken, noem maar op,  neem gerust contact op. We zijn voortdurend in beweging en in verandering om het nog leuker te maken en nodigen iedereen uit om zn talent of zn passie te beleven hier!
'Het is geen toeval dat mijn pad dat van Vanessa kruiste.  Ik leerde haar kennen als een rustig en zacht iemand en ontdekte met de tijd dat onze karakters heel erg op mekaar lijken.  Toen ze me vertelde over haar plannen, de plek die ze Schopboshoeve wilde noemen, voelde ik wat ze bedoelde.  Een plek waar ik mijn kids met een gerust hart enkele uren zou laten genieten.  Een plek waarvan ik weet dat ze het beste in mijn kids zou bovenhalen. Waar ze dicht bij zichzelf zouden staan.  De ideale plek dus om mijn liefde voor yoga in te laten wonen.   Of meer bepaald: mijn liefde voor kinderyoga.  Want yoga voor kids is niet helemaal zoals yoga voor volwassenen. 

Uiteraard 'leer' je dezelfde dingen en zijn de basis en de filosofie hetzelfde.  Maar de manier waarop is toch wat anders dan bij volwassenen.

Ik volgde mijn opleiding als kinderyogadocent bij Kreakatau, erkend door de Yogafederatie.  En ik blijf zoeken naar meer, naar meer over yoga, naar meer over wat yoga voor kinderen kan doen,  naar wat het kan doen voor de mama's en de papa's van die kinderen.  Want als mama van 3 kids (Baue, Feliz en Léo) weet ik dat kinderen 'groottrekken' de allermoeilijkste opdracht is en dat alle hulp en ondersteuning daarin meer dan welkom is.  Geen belerende vinger. Gewoon ondersteuning.

Kinderyoga is niet zweverig of 'geitenwollensokken', of dat is toch in ieder geval niet wat ik erbij voel.  Het is een manier om door asana's (houdingen), ademoefeningen en meditatie tot rust te komen. Je lichaam beter te voelen. En zo ook beter te voelen wat er in je hoofd gebeurt.  En voor kinderen doen we dat op een losse en speelse manier.  Uit je hoofd komen en in je lichaam. Dat is waar yoga voor mij om draait.'