Wie zijn we

Wie zijn we?

Vanessa Vanhoegaerden

Heidi Petré (yoga)

Vanessa Vanhoegaerden is de oprichtster van Schopboshoeve.  Samen met haar man Christophe en 3 kids Melo, Kiki en Ili verwezenlijkt ze haar droom in Grasheide, naast een meer met een steiger en een bootje.  Ze omringt zich met dieren en mensen met verschillende talenten die haar helpen van Schopboshoeve een rustplek te maken voor kinderen en volwassenen.... 


Vanessa

 

'Ik ben mama van 3 kinderen, levensgenieter,  chaotisch, positief ingesteld, houd van de schoonheid van kleine dingen en van alles wat het leven ons geeft. Al van jongs af aan was lichaamswerk (massage, shiatsu..) mijn poortje naar het bewustworden van mijn eigen lichaam en hoe het werkt en hoe ik anderen daar ook mee in contact kon brengen. Je lichaam terug leren voelen en luisteren naar wat het ons wil vertellen. Dat werd mijn zoektocht ... 

Ik startte mijn praktijk voor cranio-sacraal therapie in 2008. Na verschillende opleidingen en ervaringen in lichaamswerk voelde CST als thuiskomen in mezelf. Het was voor mij ook de meest diepgaande methode om lichaam en geest in balans te brengen. Al gauw voelde ik een grote aantrekking om te werken met kinderen, maar ik voelde ook hoe snel kinderen in het dagelijkse leven losgekoppeld worden van hun ‘zelf’ en hun gevoel. Ik besef nu dat dit een constante beweging is in het leven. Net zoals de beweging van het cranio sacrale ritme, brengt het leven ons ‘in en uit verbinding’.

Dit bracht me bij mijn wens om kinderen een plek te geven waar ze terug kunnen leren verbinden.  Waar ze kunnen voelen wat hun behoeften zijn en terug in contact komen met hun buikgevoel.  Een veilige plek waar ze niet 'in the box' hoeven te passen, zichzelf kunnen ontplooien en hun creativiteit kan stromen. Of gewoon nood hebben aan rust. Ik hoop dat ik kinderen en volwassenen kan uitnodigen hun natuur en ritme terug te vinden op de Schopboshoeve, een plekje waar je ruimte krijgt om te groeien en te 'zijn'.

Dit door Cranio sessies (ook bij de paarden), verbindingskampen voor kinderen , yoga, workshops, natuurfundagen- en kampen, zelfs verjaardagsfeestjes! Ik kijk er alvast naar uit jullie te mogen verwelkomen  <3


Schopboshoeve is een rustplek voor iedereen die er nood aan heeft, maar ook voor mensen die ertoe willen bijdragen. Heb je een leuk idee, of wil je een workshop komen geven, een verhaal vertellen tijdens de kampen, iets lekker koken, noem maar op,  neem gerust contact op. We zijn voortdurend in beweging en in verandering om het nog leuker te maken en nodigen iedereen uit om zn talent of zn passie te beleven hier!
Het is geen toeval dat mijn pad dat van Vanessa kruiste.  Ik leerde haar kennen als een rustig en zacht iemand en ontdekte met de tijd dat onze karakters op mekaar lijken.  Toen ze me vertelde over haar plannen, de plek die ze Schopboshoeve wilde noemen, voelde ik wat ze bedoelde.  Een plek waar ik mijn kids (Baue, Feliz en Léo) met een gerust hart enkele uren zou laten genieten.  Een plek waarvan ik weet dat ze het beste in mijn kids en in mezelf zou bovenhalen. Waar we dicht bij onszelf zouden staan.  Herademen. Groeien.  Bloeien.  Verbinden. De ideale plek dus om mijn liefde voor yoga in te laten wonen.  


Ik volgde mijn opleiding als kinderyogadocent bij Kreakatau, erkend door de Yogafederatie.  Momenteel verdiep ik me ook in YinYoga, Chinese Geneeskunde en voeding als medicijn.  Elke fase in mijn leven gaat gepaard met een (soms erg uitputtende) zoektocht en de resultaten daarvan voeden de holistische levensstijl die ik nastreef.  De zorg voor onze planeet en alles wat daarop leeft, dat boeit me mateloos. Het is mijn droom om Vanessa & Christophe te helpen van Schopbos een plek te maken waar je terug naar je essentie kan komen, terug voeling krijgt met je echte 'ik', waar je ondersteund wordt om je hoofd en hart op mekaar af te stemmen.  Een plek waar we mekaar versterken en beter maken. Mekaar inspireren en voeden. En dat allemaal in verbinding met de natuur, de dieren en onze planeet.


'It takes a village to raise yourself' denk ik dan... 
Sarah Bogaerts

(Relaxatietherapeute & Gezondheidscoach)

Ik ben Sarah Bogaerts en omschrijf mezelf als een levenslustige, enthousiaste vrouw die zich eerder op de achtergrond manifesteert en zich af en toe naar de voorgrond begeeft. Ik ben moeder van twee kinderen (Cisse en Marilies) en ben warm genesteld in een vredig huwelijk met Thomas.

Ik ben opgegroeid in het zuiden van India, wat een bijzondere indruk op me heeft nagelaten. Als kind was ik al bezig met het observeren van mensen, merkte ik verschillen op in hun gedrag en was ik geboeid door hoe mensen zich voelen. Ik werd vaak door anderen in vertrouwen genomen over hun levensvragen, bezorgdheden en complexe geheimen. Ik was eigenlijk al voorbestemd om mensen te begeleiden en te helpen. Toch moest ik eerst mijn eigen processen doormaken die het leven me voorschotelde en tot vandaag worstel ik soms nog met mijn eigen demonen. Want ik ga ervan uit dat de problemen waar mensen in mijn praktijk voor langskomen, problemen zijn waar ik (on)rechtstreeks ook mee te kampen heb.

Op een bepaald moment kreeg ik de kans om in België te studeren en koos ik ervoor om sociaal verpleegkundige te worden. Ik kreeg een mooie jobaanbieding als ambtenaar en bleef mezelf steeds bijscholen omdat ik leergierig was en alles wou begrijpen. Na 20 jaar trouwe dienst aan de opgelegde ratrace van het leven, besloot ik om de kennis en ervaringen die het leven me had geschonken, terug te schenken aan vrouwen. Vrouwen die nood hebben aan motivatie, begeleiding en ondersteuning met gezondheids- en levensvragen. Ik verliet de ambtenarij en ruilde het in voor het ondernemerschap.

Ergens onderweg kruiste mijn pad dat van Vanessa en meteen voelde ik me aangesproken en aangetrokken door de intentie en de sfeer die er hangt op Schopboshoeve. Ik moest mezelf geen vragen stellen want de klik was er al van de eerste minuut. Net zoals het leven continu beweegt en verandert, verander ik ook. Op Schopboshoeve zal je me onder andere terugvinden in workshops rond lichaamswerk en gezondheid. Daarnaast help ik tijdens de kinderkampjes bij de massages van de kinderen. Het is een waar genoegen om dit te mogen en kunnen doen in een team van gelijkgestemde zielen op een bezielde plek in de natuur.