Yoga

Yoga

Je hoorde het waarschijnlijk al vaak, maar het klopt wel: yoga is echt goed voor je. 


Je hoeft er niet lenig voor te zijn.  Je hoeft ook niet de hele tijd stil te zijn of stil te zitten.  En het is ook helemaal niet zweverig.  Yoga is gewoon een manier om je lichaam goed te verzorgen en om je hoofd tot rust te laten komen.  Er werd zelfs uitgebreid onderzoek gedaan naar het effect van yoga op kinderen, kijk bijvoorbeeld hier eens, of check dit artikel.


Een yogales kan rustig en stil zijn, maar het kan soms ook speels zijn met veel gebabbel.  We werken per schooljaar in 3 reeksen.  Je kan uiteraard altijd eens komen proberen maar inschrijven is telkens per reeks of voor een volledig schooljaar.  Omdat we op die manier de lessen kunnen opbouwen en telkens wat uitdagender maken.  Het is de bedoeling dat je een goede basis van yoga meekrijgt en dat je die ook verder kan uitbouwen als je dat wilt.


We leren veel asana’s (houdingen) en waarom die goed of niet goed voor je zijn. We leren te luisteren naar ons lichaam en gaan samen op zoek naar de beste manier om goed voor jezelf te zorgen.  We doen prana’s (ademoefeningen), soms al eens een meditatie, maar dan alles op kindermaat.


Je krijgt alles wat je in de les leert, netjes mee naar huis zodat je er zelf ook mee aan de slag kan thuis.


Ook mama’s, papa’s, oma’s en opa’s zijn welkom om samen met de kids (je kind of kleinkind) yoga te komen doen.  In kind/ouder yoga doen we alles gewoon met twee.  Dat is niet alleen goed voor je lichaam, maar ook voor de band tussen (groot)ouder en (klein)kind.