Verbindingsweekend

Verbindingsweekend

“Verbinding is dé reden waarom we hier zijn, het geeft zin en betekenis aan ons leven.”

      Brene Brown


Een verbindingsweekend in Schopboshoeve is voor kinderen vanaf 7 jaar en jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken en een beetje hulp nodig hebben om sterker in het leven te staan.  Denk maar aan kinderen die gepest worden, soms angstgevoelens hebben, vaak buikpijn hebben, niet goed in hun vel zitten, soms negatieve gedachten hebben, onzeker zijn, faalangst hebben, hooggevoelig zijn of gewoon een beetje meer nood hebben aan rust en stilte.


Tijdens een verbindingsweekend in Schopboshoeve kunnen zij in een veilige en rustige omgeving zichzelf ontdekken en ontplooien.  In een klein groepje gaan we voelen wat hun behoeften zijn en waar zij nood aan hebben.  Omringd door de natuur, tussen de paarden en zonder klok of strakke planning in de buurt.  We beleven die 2 dagen zoals ze komen: dieren verzorgen, yoga, meditatie en ademhaling, klankbad, lichaamswerk, veel creamomenten, wandelen en vooral ook veel spelen en plezier maken. Niets moet.  Er wordt vooral gekeken, gevoeld en gegeven waar de kids op dat moment nood aan hebben. 


De kernwoorden tijdens een verbindingsweekend zijn RUIMTE en VRIJHEID om te ‘zijn’.   Want als kinderen ruimte en vrijheid hebben om te zijn, dan staan ze stevig in het leven en krijgen ze meer zelfvertrouwen.  Dan maken ze hun eigen kracht en talenten nog sterker en gebeuren er wonderlijke dingen.   En door dat samen in groep te beleven, zich onderling met andere gelijkgestemde kids te verbinden, durven ze hun kracht met anderen te delen, zichzelf te zijn en gewoon te ‘zijn’.


Door wie: Yoga docente Heidi Petré en cranio sacraal therapeute Vanessa Vanhoegaerden, allebei moeder van 3 geweldige kinderen waaronder ook HSP-talentjes.


Wil je graag meer info of eens kennismaken of gewoon met je kind eens een kijkje komen nemen: 0477 63 50 14 of info@schopboshoeve.beBron: Pinterest (auteur onbekend)