Workshops

Workshops (volwassenen)

Bewust ZIJN


Een mix van helend energiewerk, meditatie en een vleugje magie.  Tijdens deze workshop laten we onze doelen en verwachtingen vallen en maken we verbinding met onze eigen natuur, de stilte en ons 'zijn'. Weg van het doen en moeten, weg van iemand te moeten te zijn, weg van ook maar iets aan jezelf te moeten veranderen of te helen, weg van alle oordelen en verwachtingen, weg van alle opgelegde structuren, .... Alleen maar zijn.  Met de ondersteuning van Moeder Aarde/Gaia, de natuur en haar ongeziene wereld (natuurspirits,-wezens, deva’s, ....), de Hollow Earth, de sterrenvolkeren, de hogere dimensies, ...... geven we onszelf over aan de eenvoud, de stilte, aan de liefde die niet doet maar is. We geven ons over aan Dat wat al Genezen is, al heel is, voorbij de heler en de heling - onze ware aard en natuur, de Magie en Eenheid van al het leven , de Bron, de pure juistheid in de kern van de dingen.


21/11, 19/12, 30/1/2020 en 20/2/2020

van 19u30 tot 21u30

30€

Inschrijven verplicht via kevin_meulemans@live.be  of info@schopboshoeve.beYin yoga & Klankbad


Het doel van deze workshop is tot jezelf komen door diepe ontspanning. Dat doen we door samen eerst enkele yin yoga houdingen te doen, een rustige en lichte vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is en geen enkele ervaring vereist.  Geen inspanning of complexe asana's maar simpele houdingen waar we gedurende enkele minuten in blijven zitten of liggen.  Op die manier kom je volledig tot rust, zowel in je hoofd als in je lichaam.  Na deze yogasessie kruipen we op de yogamat gezellig onder een warm dekentje om te genieten van een klankbad.  


29/11

van 20u tot 22u

25€

Yin Yoga & Cranio


Yin yoga is een rustige en lichte vorm van yoga die voor iedereen toegankelijk is en geen enkele ervaring vereist.  Geen inspanning of complexe asana's maar simpele houdingen waar we gedurende enkele minuten in blijven zitten of liggen.  Op die manier neem je de tijd om naar je lichaam te luisteren en te voelen tot diep in je bindweefsels, daar waar eventueel blokkades zitten. Als je comfortabel en ontspannen in de houding zit of ligt, zal Vanessa door middel van Craniosacraal je helpen die blokkades los te maken en zo ruimte te maken voor genezing en volledige ontspanning. Zowel Yin Yoga en cranio zijn er op gericht je lichaam beter te begrijpen en  aan te voelen en op die manier je bewustzijn te vergroten.  


5/12

van 20u tot 21u30

25€

Cranio & Klankbad

 

Zin om de krachtige combinatie te ervaren van klankontspanning en Cranio sacraal therapie? Lekker knus onder een dekentje je laten meevoeren op de klanken van stem en etnische instrumenten zoals klankschalen; oceandrum, regenstok, schelp, indianenfluit, sjamaantrom, windchimes…. Even tot jezelf komen, badend in de ontspannende trillingen van klankdruppels. Tijdens dit klankbad kan je combinatie ervaren van cranio en klank. Vanessa (cranio sacraal therapeute) geeft tijdens dit klankbad craniohealing, een krachtige vorm van lichaamswerk/healing waardoor er nog meer ontspanning optreedt en er ruimte komt voor genezing Een heerlijke ervaring die ons dichter brengt bij onze kern.


18/11

van 20u tot 21u

30€


Blijf bij je lijf: een workshop 'bewust leren ontspannen'


'Blijf bij je lijf'  is een workshop waarin je de kans krijgt om op een vertraagde en vriendelijke manier, de relatie met je lichaam, gedachten en emoties te onderzoeken en te ondervinden.

Via uitgekiende en beproefde relaxatie- en ademhalingsoefeningen, ondersteund door live klank en muziek, kom je in een diepe ontspanning.  Je leert via mindfulnessoefeningen om met een milde en niet-oordelende blik te observeren en te accepteren wat er zich aandient.

De oefeningen zijn eenvoudig en gemakkelijk toepasbaar.  Ze hebben een rustgevende, krachtige en positieve invloed op je leven.


1 keer per maand op donderdag: 17/10 - 14/11 - 12/12

van 19u30 tot 22u

€ 36 voor losse les en € 32 pp indien met 2 personen - reeks van 6 workshops aan € 200

Kussen, dekentje en fles water meebrengen
Start met ademen

 

In deze workshop wordt de focus gelegd  op onze ademhaling  en hoe we die kunnen inzetten om anders te leren omgaan met stress, pijn en opgestapelde spanningen.  Oefeningen worden afgewisseld met dieper inhoudelijke kennis en er wordt voldoende ruimte voorzien om ervaringen te delen.  De bedoeling is om je adem zodanig te gaan trainen dat je ze makkelijk kan integreren in je dagelijks leven.  Je zal aan den lijve ervaren welke positieve en heilzame effecten ademen kan teweeg brengen.  (Mensen met chronische of ernstige luchtwegaandoeningen raden we aan om hun arts te raadplegen.)

 

6/11- 20/11 en 4/12

van 9u30 tot 11u30              

105€ / deelnemer voor de ganse reeks  (max. 6 en min. 4 deelnemers)

Begeleiding door Sarah Bogaerts (Relaxatietherapeute & Gezondheidscoach)

Inschrijven verplicht via mail naar Sarah@sarahscoachingpraktijk.be

 

Draag best makkelijke en comfortabele kledij (liefst geen knellende kleren) en breng gerust warme sokken of pantoffels mee.  Tijdens de workshops wordt thee en water voorzien met een kleine versnapering.

Lezing: Gezond en natuurlijk doorheen de menopauze

In deze lezing tracht gezondheidscoach Sarah Bogaerts een nieuwe zienswijze neer te zetten over deze levensfase van de vrouw en dit door meer kennis en openheid over dit thema te creëren. Nog teveel vrouwen huiveren bij de gedachte aan de reeks ongemakken en het veranderende lichaam die hierbij gepaard gaan.  Sarah's intentie is om enerzijds vrouwen gerust te stellen dat dit niet het begin van het einde is maar een periode van zelfreflectie en herrijzen. Anderzijds wil ze benadrukken dat door het aanpassen van je leefstijl, stressmanagement, voeding en training je een groot deel van de kwaaltjes kan voorkomen en behandelen. Mannen die hun vrouw wensen beter te begrijpen zijn eveneens welkom op deze lezing.

 

27/11

van 19u30 tot 21u30

15€/deelnemer (max. 15 deelnemers)

Inschrijven verplicht via mail naar Sarah@sarahscoachingpraktijk.be

Mindful dans voor vrouwen

 

Dans in het moment

goed zoals je bent.


Mindful dans, dat is meedeinen op het ritme van muziek en live klanken en voelen wat jouw lijf nodig heeft.  Wil het bewegen?  Wil het stil zitten of liggen en de innerlijke dans toelaten? 

De rode draad is steeds de verbondenheid met de natuurelementen.   De zorgvuldig uitgekozen muziek komt aanwaaien uit alle windrichtingen.  Om wat er aan de oppervlakte is gekomen een plek te geven, ontvang je een live klankbad als afsluiter.

 Gritta Maes is de gastvrouw. Ze is mindfulnesscoach en intuïtief muzikante/zangeres.

Ze begeleidt mensen in groep en individueel om een trager en bewuster leven te leiden.

 

Herfsteditie op zaterdag 30/11 van 19u30 tot 22u

30€

max.6 deelneemsters

Meer informatie en verplicht inschrijven via www.temenos.be

Essential oil workshop, een natuurlijke huisapotheek


Tijdens deze workshop leer je essentiële oliën effectief, veilig en gemakkelijk toe te passen in je huisomgeving. Het is een natuurlijke, duurzame, holistische en zeer doeltreffende manier om jezelf en je familie te verzorgen bij dagelijkse ongemakken.

Wat bekijken we op deze dag?

🌱 Wat zijn essentiële oliën?

🌱 Aromatherapie volgens wetenschap.

🌱 Welke oliën zijn van toepassing?

🌱 De kracht van essentiële oliën!

🌱 Hoe kwalitatieve olies herkennen en gebruiken.

🌱 Voorzorgsmaatregelen bij gebruik en bewaring.

🌱 De inhoud van een essentiële olie huisapotheek en eerste hulp kit.

🌱 De eigenschappen van de 12 geselecteerde olies en 1 olie ‘capsule’.

🌱 We bekijken een selectie van 100 samenstellingen (blends) en 300 toepassingen.

🌱 Hoe zelf je eigen basis samenstelling maken?

🌱 Toepassingen en praktische tips bij gebruik.

Inclusief syllabus met 100 samenstellingen en 300 toepassingen.

Docent : Philippe Lismont, Aromatoloog en gezondheidstherapeut. Www.pranamonde.be (South Africa)


11/12

van 9u tot 17u


85 € incl koffie, thee en versnaperingen.
Een gezonde lunch kan ter plaatse besteld worden of zelf meebrengen.

Access consiousness - The Bars


Access Bars is een zachte hands-on modaliteit die werd geïntroduceerd door Gary Douglas in de vroege jaren negentig en wordt vandaag de dag in meer 170 landen over de hele wereld gebruikt als een krachtig en praktisch hulpmiddel. Het bestaat uit 32 energiebanen die door en rondom je hoofd lopen. Deze bars verbinden zich op specifieke ‘bars punten’ en komen overeen met verschillende gebieden en aspecten van het leven. Tijdens een sessie raakt de practitioner deze punten voorzichtig aan om de elektromagnetische lading van alle gedachten, ideeën, houdingen, beslissingen en overtuigingen die je mogelijk hebben beperkt in de betreffende levensgebieden los te laten.

Hoe werkt het?

Door de bars punten licht aan te raken begin je op te ruimen wat opgesloten zit. Access bars heeft duizenden mensen bijgestaan om veel aspecten van hun leven te veranderen. Verbetering van je gezondheid, beter slapen, gewichtsverlies, betere relaties, minder angsten, stress etc ...
Access Bars kan je leren in 1 enkele dag. Je leert de 32 barspunten op het hoofd, de juiste handposities en andere tools van Access consiousness (incl handboek).

Deze cursus is voor iedereen toegankelijk

Docent: Philippe Lismont, aromatoloog, gezondheidstherapeut, woont momenteel in Zuid- Afrika.


16/12

van 9u tot 18u
299 € (International price)

Aroma klankbad


Zin om de krachtige combinatie te ervaren van klankontspanning en aromatherapie? Tijdens dit klankbad wordt Kristel bijgestaan door Kersten van zen-ergy. Zij zal je meenemen in de wondere wereld van etherische olien. Veel meer dan een fijne geur!


nieuwe data volgen snel

van 20u tot 21 u

30€

Inschrijven voor workshops via contactformulier (tenzij anders vermeld)